Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

onsdag 1 maj 2013

Fiber & Nät

Snacka om timeing!

 

Har parallellt med husbygget jagat Telia för att kolla när fiber kan tänkas komma till vår gata, tills dags datum har vi haft ett gäng trådlösa 3 & 4G uppkopplingar men då dessa inte räckt till åkte de ut mot en fast uppkoppling (ADSL), tyvärr med låga 13Mbit då det är 2,2km till stationen men då den inte stryps ner som alla trådlösa gör så det var ett KLART lyft!, men se där, 14 dagar senare dimper ett kuvert med fibererbjudande ner i brevlådan ;o)





Bokade fiber samma dag och lagom till semestern kom killarna och blåste in fibern i fastigheten via en DUKT (en hård liten slang) som drogs in några dagar tidigare, det bästa var ju att vi förberett med ett tomt rör hela vägen från skåpet på gatan till .......




......platsen under centralen där routern ska sitta, allt som allt gick det på några timmar när :)


-------

 
Lite kort om nätverket....

Huset har försetts med ett så kallat "stjärnnätverk" dvs. alla rum har försetts med nätuttag som alla går direkt hit, i nu läget är det bara tomma flexrör vilket ger möjlighet till att välja CAT6 eller fiber hela vägen till rummen.

Har också möjlighet att expandera nätverkets hårdvara till ett skåp bredvid men ser i dagsläget inte behovet då mina barn klarar sig långt med det trådlösa nätverket routern har.

....men får nog bli en tråd i ämnet senare ;O)


NÄSTA





0 kommentarer:

Skicka en kommentar